Υπάρχει η εντύπωση ότι Μαστέλο® είναι είδος χιώτικου τυριού, όμως Μαστέλο® είναι η εμπορική ονομασία του μαλακού τυριού που φτιάχτηκε για πρώτη φορά το 1994 από τον Κ. Τουμάζο στη Χίο.
Το Μαστέλο®...
Μαστέλο Χίου ψητό
Υλικά συνταγής
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200γρ. μαστέλο Χίου
- ½ λεμόνι (ο χυμός του)
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα
Δωδεκάνησα (Χίος)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε ένα σχαροτήγανο βάζουμε λίγο λάδι και αφήνουμε να κάψει.
- Περνάμε ένα λεπτό κι από τις δύο πλευρές το μαστέλοΠήλινο μαγειρικό σκεύος της Σίφνου. Έχει κωνικό σχήμα και μοιάζει με γλάστρα..
- Σερβίρουμε περιχύνοντας με το χυμό λεμονιού και με λίγο ελαιόλαδο.
Χίος
Δωδεκάνησα
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Ιδανικός μεζές για ούζο αλλά και κρασί.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 27481
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο