Μαστέλο Χίου ψητό

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200γρ. μαστέλο Χίου
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε ένα σχαροτήγανο βάζουμε λίγο λάδι και αφήνουμε να κάψει.
  2. Περνάμε ένα λεπτό κι από τις δύο πλευρές το μαστέλοΠήλινο μαγειρικό σκεύος της Σίφνου. Έχει κωνικό σχήμα και μοιάζει με γλάστρα..
  3. Σερβίρουμε περιχύνοντας με το χυμό λεμονιού και με λίγο ελαιόλαδο.
Χίος
Δωδεκάνησα

Αυτό το ήξερες

Υπάρχει η εντύπωση ότι Μαστέλο® είναι είδος χιώτικου τυριού, όμως Μαστέλο® είναι η εμπορική ονομασία του μαλακού τυριού που φτιάχτηκε για πρώτη φορά το 1994 από τον Κ. Τουμάζο στη Χίο. Το Μαστέλο®...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Ιδανικός μεζές για ούζο αλλά και κρασί.

Σχόλια

Από τον Nektarios την ημ/νία 03/22/2018 - 01:31
Έλεος ρε παιδιά.... Η Χίος στα Δωδεκάνησα ;;; Τι φάση ;;;;
Από τον cooklila την ημ/νία 03/22/2018 - 19:46
Έχετε δίκαιο και ευχαριστούμε για την παρατήρηση. Πιο πολύ όμως, εκτιμούμε την ευγένεια στον τρόπο που εκφραζόμαστε. Καλή συνέχεια.

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5971 Εμφανίσεις σήμερα: 1