Πίτες με μαστέλο Χίου, ψητή γαλοπούλα και ζαμπόν

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 10 πίτες (αράβικες)
  • 1 μαστέλοΠήλινο μαγειρικό σκεύος της Σίφνου. Έχει κωνικό σχήμα και μοιάζει με γλάστρα. Χίου (κατσικάκι ή μαλακό τυρί) κομμένο σε φέτες
  • 5 φέτες γαλοπούλα ψητή
  • 5 φέτες ζαμπόν μπούτι ψητό
  • 1-2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 1 πιπεριά πράσινη σε φέτες
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε φέτες
  • 4-5 κ.σ. σπιτική κέτσαπ καυτερή
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-5 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα τις πίτες κομμένες στη μέση. Αλείφουμε κάθε φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. με 1 κουταλάκι κέτσαπ.
  2. Προσθέτουμε, τα αλλαντικά, το μαστέλοΠήλινο μαγειρικό σκεύος της Σίφνου. Έχει κωνικό σχήμα και μοιάζει με γλάστρα., τις φέτες ντομάτας και τις πιπεριές.
  3. Ψήνουμε στο γκριλ στους 180-200οC μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει ελαφρώς το τυρί. Σερβίρουμε αμέσως.

Αυτό το ήξερες

Υπάρχει η εντύπωση ότι Μαστέλο® είναι είδος χιώτικου τυριού, όμως Μαστέλο® είναι η εμπορική ονομασία του μαλακού τυριού που φτιάχτηκε για πρώτη φορά το 1994 από τον Κ. Τουμάζο στη Χίο. Το Μαστέλο®...

Σχόλια

Από τον Themelina Frountza την ημ/νία 01/19/2017 - 23:21
Fadastikh kai eykolh sidagh ...
Από τον cooklila την ημ/νία 01/24/2017 - 22:40
Ευχαριστούμε πολύ!

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 18064 Εμφανίσεις σήμερα: 0