Το κουσκούς έχει πιθανότατα καταγωγή από την βόρεια Αφρική

Το κουσκούς έχει πιθανότατα καταγωγή από την βόρεια Αφρική, καθώς υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα του 10ου αιώνα, που αποτελούνται από σκεύη κουζίνας που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή αυτού του φαγητού. Είναι το «εθνικό πιάτο» της βορείου Αφρικής. Η εξάπλωση της συνταγής για κουσκούς έγινε ταχύτατα και πλέον είναι σημαντικό συστατικό της Συριακής κουζίνας, της Μεσογειακής, αλλά και της κουζίνας της Νοτίου Αμερικής.

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Μελωμένα μπουτάκια κοτόπουλου με κουσκούς
Μελωμένα μπουτάκια κοτόπουλου με κουσκούς

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Κρέας, Κοτόπουλο και Πουλερικά

Ελάφι στη γάστρα με κουσκούς
Ελάφι στη γάστρα με κουσκούς

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Κρέας, Κυνήγια

Κουσκούς με καλοκαιρινά λαχανικά

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Ψιλά ζυμαρικά

Κουσκούς ζουμερό της Δώρας

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Ψιλά ζυμαρικά

Μεξικάνικο κουσκούς

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Ψιλά ζυμαρικά