Μεξικάνικο κουσκούς

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 300γρ. κουσκούς
  • 300γρ. νερό
  • 1 πιπεριά τσίλι1) Πιπεριές καυτερές. Κυκλοφορούν καρποί φρέσκοι και αποξηραμένοι, χτυπημένοι και αλεσμένοι. Οι καρποί μπορεί να έχουν κόκκινο, πράσινο αλλά και κίτρινο χρώμα. Το τσίλι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, αλλά αν έχετε πληγές στο φάρυγγα στο γαστρεντερικό πεδίο ή στον οισοφάγο μην τις χρησιμοποιείτε. Όσο μικρότερο είναι το τσίλι τόσο πιο καυτερό είναι. Τα αποξηραμένα καίνε περισσότερο από τα φρέσκα. 2) Η σκόνη κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και είναι μπαχαρικό με βάση την καυτερή πιπεριά. 3) Σάλτσα πολύ καυτερή.
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 λάϊμ (ο χυμός του)
  • 1 συσκευασία φασόλια κόκκινα
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 3 με 4 λεπτά. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό.
  2. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. ο ζωμός, προσθέτουμε το κουσκούς αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ανακατεύουμε και καλύπτουμε την κατσαρόλα με διαφανή μεμβράνη.
  3. Αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου να τραβήξει το κουσκούς όλο το ζωμό.
  4. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε με πιρούνι για να το αφρατέψουμε και σερβίρουμε.
Μεξικό
Βόρεια Αμερική

Αυτό το ήξερες

Το κουσκούς έχει πιθανότατα καταγωγή από την βόρεια Αφρική, καθώς υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα του 10ου αιώνα, που αποτελούνται από σκεύη κουζίνας που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή αυτού του...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2218 Εμφανίσεις σήμερα: 0