Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
Κουσκούς με καλοκαιρινά λαχανικά
Υλικά συνταγής
- 300γρ. κουσκούς
- 2 πιπεριές πράσινες σε φέτες
- 1 μελιτζάνα μικρή σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα κομμένη κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
- 300ml νερό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο εξ.παρθένο
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τις μελιτζάνες για 5 λεπτά, προσθέτουμε τις ντομάτες και σοτάρουμε 1 λεπτό ακόμη. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ζάχαρη και προσθέτουμε το νερό.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το νερό, προσθέτουμε το κουσκούς αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ανακατεύουμε με πιρούνι και καλύπτουμε την κατσαρόλα με διαφανή μεμβράνη.
- Αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου να τραβήξει το κουσκούς όλο το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά..
- Ανακατεύουμε με πιρούνι για να το αφρατέψουμε και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Το κουσκούς έχει πιθανότατα καταγωγή από την βόρεια Αφρική, καθώς υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα του 10ου αιώνα, που αποτελούνται από σκεύη κουζίνας που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή αυτού του...
Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4659
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο