Κορμός ψυγείου

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (5 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 3 αυγά κατά προτίμηση βιολογικά
  • 400γρ. άχνη ζάχαρη
  • 2 πακέτα μπισκότα τύπου πτιμπέρ
  • 125γρ. κακάο
  • 2 βανίλιες
  • 250γρ. μαργαρίνη
  • 200γρ. καρύδια
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 10-15 κομμάτια

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε τα αυγά με την άχνη και έπειτα προσθέτουμε το κακάο. Συνεχίζουμε το χτύπημα με μίξερ ή με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε την μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. πολύ μαλακή, αλλά όχι λιωμένη εντελώς και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε τα πτιμπερ σπασμένα με το χέρι και τα καρύδια σπασμένα ελαφρά. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε σε λαδόκολλα και δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες (ανάλογα με την ψύξη) και έπειτα είναι έτοιμος για σερβίρισμα.

Αυτό το ήξερες

Η καλλιέργεια του κακάο ξεκίνησε από τους Μάγια, τους Αζτέκους και τους Ολμέκους. Ήταν τόσο σημαντικό το κακάο για τους αρχαίους πολιτισμούς, που το χρησιμοποιούσαν σαν νόμισμα και σαν θυσία προς...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 7987 Εμφανίσεις σήμερα: 1