Μηλόπιτα με σοκολάτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.8 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τη μηλόπιτα

  • 3 μήλα κομμένα σε κύβους
  • 3 αυγά
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
  • 1 ποτήρι αλεύρι
  • 1 ποτήρι καρύδια (ψίχα)
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα φαγητού
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • ⅓ ποτήρι μπράντυ
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ⅓ κ.γ. γαρύφαλλο

για το γλάσο

  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.σ. μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ποτήρι νερό
  • 400γρ. πραλίνα φουντουκιού
cooklila
Ποσότητα: 1 ταψάκι

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180οC.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Διαλύουμε τη σόδα φαγητού στο χυμό λεμονιού, με προσοχή πάνω από τον κάδο του μίξερ, και τα προσθέτουμε στα αυγά. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά για την μηλόπιτα εκτός από τα μήλα και το αλεύρι.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμμα μέχρι να το απορροφήσει η ζύμη. Προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  4. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί 30εκ., ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και βάζουμε στο φούρνο. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 175οC και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
  5. Λίγο πριν βγάλουμε τη μηλόπιτα από τον φούρνο, ετοιμάζουμε το γλάσοΛεπτή στρώση επικάλυψης γλυκισμάτων, μπισκότων. Μείγμα άχνης ζάχαρης και νερού. Με την προσθήκη χρωμάτων ζαχαροπλαστικής φτιάχνουμε και γλάσο σε διάφορα χρώματα., σε κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την πραλίναΖάχαρη σε μορφή καραμέλας και ζεματισμένα αμύγδαλα τα οποία ανακατεύονται μεταξύ τους και αφήνωνται να κρυώσουν. Έπειτα σπάζονται σε κομμάτια ή θρυμματίζονται σε γουδί. Χρησιμοποιούνται για να δώσουν άρωμα και να γαρνίρουν παγωτά κρέμες κ.ά. φουντουκιού και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε την πραλίνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει ελαφρά.
  7. Βγάζουμε τη μηλόπιτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να χλιαρώσει.
  8. Όταν θα περιχύσουμε με γλάσο τη μηλόπιτα πρέπει να είναι και τα δύο σε ζεστή θερμοκρασία αλλά όχι απευθείας από τον φούρνο.

Αυτό το ήξερες

Η καλλιέργεια του κακάο ξεκίνησε από τους Μάγια, τους Αζτέκους και τους Ολμέκους. Ήταν τόσο σημαντικό το κακάο για τους αρχαίους πολιτισμούς, που το χρησιμοποιούσαν σαν νόμισμα και σαν θυσία προς...
Οι θεραπευτικές ιδιότητες της σοκολάτας και του κακάου ήταν γνωστές από την εποχή των Αζτέκων. Θεωρείτω πως χαρίζει μακροζωΐα και παρόλο που περιέχει καφεΐνη πίστευαν πως βοηθά στις αυπνίες και τις...

Σχόλια

Από τον chef-anonynous την ημ/νία 01/28/2018 - 16:29
ΜΟΥΑ ΡΕΣΕΕΠΟ-ΛΥΥ

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 10051 Εμφανίσεις σήμερα: 3