Σοκολατένια τρουφάκια με βαλσάμικο

Στο πιάτο σου...

Υλικά συνταγής

  • 265γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 60ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.γ. ξύλι βαλσάμικο
  • ½ φλιτζ. κακάο σκόνη

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και την λιώνουμε σε μπεν μαρί μαζί με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το ξύδι βαλσάμικο κι ανακατεύουμε. Βάζουμε στο ψυγείο το μείγμα της σοκολάτας για 1 ώρα, ώστε να κρυώσει.
  2. Βγάζουμε από το ψυγείο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες περίπου μέχρι να γίνει εύπλαστη.
  3. Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε σοκολάτα από το μπολ και την πλάθουμε στρόγγυλη με τα χέρια, στο σχήμα και το μέγεθος περίπου ενός κερασιού. Βάζουμε τα τρουφάκια σε έναν δίσκο.
  4. Σε πιάτο βάζουμε το κακάο και κυλάμε τα τρουφάκια λίγα λίγα μέχρι να καλυφθούν με κακάο. Τα τοποθετούμε σε δίσκο σερβιρίσματος ή σε χαρτάκια ζαχαροπλαστικής.

Αυτό το ήξερες;

  • Η καλλιέργεια του κακάο ξεκίνησε από τους Μάγια, τους Αζτέκους και τους Ολμέκους. Ήταν τόσο σημαντικό το κακάο για τους αρχαίους πολιτισμούς, που το χρησιμοποιούσαν σαν νόμισμα και σαν θυσία προς...

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Μπεν μαρί
Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 35 τεμάχια

Βρες συνταγές της ίδιας κατηγορίας