Νηστίσιμη σοκολατόπιτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ⅓ φλιτζ. κακάο άγλυκο
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 5 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1½ κ.γ. υγρή βανίλια
  • 1 κ.σ. λευκό ξύδι ή μηλόξυδο
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμαΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά.
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι.
  2. Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε το νερό, το ξύδι, τη βανίλια και το λάδι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τα στερεά υλικά στα υγρά χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να γίνει λεία η ζύμη. Αν κάνει κόμπους το αλεύρι τότε συνεχίζουμε το χτύπημα ή περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι.
  3. Λαδώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε φούρνο για 25 με 30 λεπτά. Αφήνουμε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
  4. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η καλλιέργεια του κακάο ξεκίνησε από τους Μάγια, τους Αζτέκους και τους Ολμέκους. Ήταν τόσο σημαντικό το κακάο για τους αρχαίους πολιτισμούς, που το χρησιμοποιούσαν σαν νόμισμα και σαν θυσία προς...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 9392 Εμφανίσεις σήμερα: 0