Νηστίσιμη σοκολατόπιτα με φράουλες

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ⅓ φλιτζ. κακάο άγλυκο
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 5 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 στικ βανίλιας
  • 1 κ.σ. λευκό ξύδι ή μηλόξυδο
  • 10 φράουλες κομμένες στα 4
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το μπέικιν και το αλάτι.
  2. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το νερό, το ξύδι, τη βανίλια και το λάδι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τα στερεά υλικά στα υγρά, χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να γίνει λεία η ζύμη.
  3. Λαδώνουμε ένα μικρό ταψάκι. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες μέσα στο ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε φούρνο για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει.
  4. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη ή λιώνουμε σε μπαιν μαρί 1 κουβερτούρα με 2 κ.σ. ηλιέλαιο και περιχύνουμε.

Αυτό το ήξερες

Η καλλιέργεια του κακάο ξεκίνησε από τους Μάγια, τους Αζτέκους και τους Ολμέκους. Ήταν τόσο σημαντικό το κακάο για τους αρχαίους πολιτισμούς, που το χρησιμοποιούσαν σαν νόμισμα και σαν θυσία προς...
Η φράουλα ανήκει στην κατηγορία των ροδοειδών. Στην Ευρώπη, η καλλιέργεια άγριας φράουλας ξεκίνησε το μεσαίωνα στη Ρώμη. Η φράουλα έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, καθώς οι φαινόλες που περιέχει...

Σχόλια

Από τον ampi2900 . την ημ/νία 04/18/2019 - 10:47
θα το επιχειρήσω ....

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5804 Εμφανίσεις σήμερα: 6