Τούρτα των πειρατών

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για το παντεσπάνι

  • 125γρ. αλεύρι
  • 125γρ. ζάχαρη
  • 2κ.σ. κακάο (30γρ.) και λίγο ακόμη για το πασπάλισμαΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά.
  • 5 αυγά

για τη γκανάζ (ganache)

  • 450γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 450γρ. κουβερτούρα
  • 40γρ. μέλι (προαιρετικά)

για το σιρόπι

  • 200γρ. ζάχαρη
  • 150γρ. νερό
  • 100γρ. μαύρο ρούμι
cooklila
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

για το παντεσπάνι

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο.
  2. Χτυπάμε με μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει αφράτο.
  3. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε με σπάτουλα ή με τα σύρματα του μίξερ.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε τσέρκι ή ταψάκι 24εκ. και ψήνουμε για 25 λεπτά.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε 3 φύλλα.

για τη γκανάζ

  1. Σπάμε σε πολύ μικρά κομμάτια την κουβερτούρα.
  2. Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι να είναι ζεστό αλλά όχι να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το μείγμαπροσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να γίνει η κρέμα λεία (αν έχετε θερμόμετρο όταν φτάσει στους 90 βαθμούς προσθέτουμε την κουβερτούρα).

για το σιρόπι

  1. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό ανακατεύοντας για 3 λεπτά.
  2. Αφαιρούμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ρούμι.

για τη συναρμολόγηση

  1. Στο τσέρκι που ψήσαμε το παντεσπάνι, βάζουμε ένα φύλλο παντεσπάνι και το βρέχουμε με σιρόπι.
  2. Προσθέτουμε γκαναζ και βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
  3. Επαναλαμβάνουμε με το δεύτερο φύλλο, σιρόπι και κρέμα, ξαναβάζουμε στην κατάψυξη να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
  4. Επαναλαμβάνουμε με την τρίτη στρώση και βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες περίπου να παγώσει.
  5. Ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε 15 λεπτά να μαλακώσει λίγο η σοκολάτα.
  6. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με κακάο άγλυκο και σερβίρουμε.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το παντεσπάνι είναι καλύτερο να το φτιάξουμε την προηγούμενη μέρα για να κόβεται πιο εύκολα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2452 Εμφανίσεις σήμερα: 0