Σεκέρ παρέ

Σεκέρ παρέ

please share me:)

Βαθμολογία

Μέσος όρος: 5 (6 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 75γρ. (3 κ.σ. γεμάτες) άχνη ζάχαρη
  • 250γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκος αυγού
  • 35- 40 αμύγδαλα ωμά και ασπρισμένα

για το σιρόπι

  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι. Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Σε λεκάνη βάζουμε το βούτυρο (αφού πρώτα το έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου 2-3 ώρες) και προσθέτουμε την άχνη, τα αυγά και την βανίλια. Ανακατεύουμε με το χέρι τα υλικά.
  3. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια (σχεδόν όσο ένα μικρό βερίκοκο), πατάμε με το χέρι από πάνω και στο κέντρο βάζουμε ένα αμύγδαλο. Απλώνουμε σε ταψί (δεν χρειάζεται λάδωμα το ταψί) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο-200οC στον αέρα για περίπου 20-30 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο).
  5. Όπως βγάζουμε ζεστά από το φούρνο τα σεκέρ παρέ τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφού μαλακώσουν και έχουν σιροπιαστεί (για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα δεν τα αφήνουμε να πιουν όλο το σιρόπι) τα βγάζουμε σε πιατέλα και είναι έτοιμα. Διατηρούνται 8-10 μέρες εκτός ψυγείου.

Αυτό το ήξερες;

  • Πρόκειται για εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και βιταμινών, όπως όλοι οι ξηροί καρποί. Τα αμύγδλα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία...
  • Πώς ασπρίζουμε τα αμύγδαλα; Βάζουμε τα αμύγδαλα σε κοχλάζων νερό και τα αφήνουμε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσουν ελαφρά. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα πιέζουμε ελαφρά και η...

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αμύγδαλο με καρύδι.

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cookon
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Σκεύος: ταψί
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 30-35 τεμάχια
Προέλευση: Πολίτικες συνταγές (Γενικά)

Δες επίσης...

Καρυδόπιτα

Κατηγορία: Γλυκά, Ταψιού - Σιροπιαστά
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 4 φλιτζ. [qtip:καρυδόψιχα|Τα καρύδια αφού αφαιρεθεί το σκληρό εξωτερικό τους τσόφλι.] 1 ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη...

Ινδοκάρυδο

Κατηγορία: Γλυκά, Ταψιού - Σιροπιαστά
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 250γρ. βούτυρο 1 κ.σ. κοφτή [qtip:μαργαρίνη|Φυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.] (για το ταψί...

Μηλόπιτα

Κατηγορία: Γλυκά, Τούρτες και Τάρτες
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 3-4 μήλα 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο 6 κ.σ. καστανή ζάχαρη 1 κ.σ. κοφτή κανέλα 1 φλιτζ. [qtip:καρυδόψιχα...

Ρεβανί με ινδοκάρυδο

Κατηγορία: Γλυκά, Ταψιού - Σιροπιαστά
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1½ ποτήρι ζάχαρη 2 ποτήρια ινδοκάρυδο 2 ποτήρια αλεύρι 1 φακελάκι [qtip:μπέικιν πάουντερ|Σκόνη που...

Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια της Δωρίτσας

Κατηγορία: Γλυκά, Κουλουράκια
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 440γρ. αλεύρι κοσκινισμένο 1½ κ.γ. [qtip:μπέικιν πάουντερ|Σκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη...

Μπισκότα βουτύρου με ζαχαρόπαστα

Κατηγορία: Γλυκά, Κουλουράκια
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 440γρ. αλεύρι κοσκινισμένο 1½ κ.γ. [qtip:μπέικιν πάουντερ|Σκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη...