Ινδοκάρυδο

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. κοφτή μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. (για το ταψί)
  • 300γρ. άχνη ζάχαρη
  • 8 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 150ml. γάλα
  • 150γρ. ινδοκάρυδο
  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

για το σιρόπι

  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ½ ποτήρια νερό
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 φλιτζ. ινδοκάρυδο για πασπάλισμα
cookon
Ποσότητα: 1 ταψί (32εκ.)

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Αναμειγνύουμε σε μπολ το αλεύρι (κοσκινισμένο), τα 150γρ. ινδοκάρυδο και το μπέικιν.
  2. Χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει περίπου για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες και χτυπάμε για άλλα 10 λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε για λίγο.
  3. Ρίχνουμε τμηματικά το μείγμα με το αλεύρι σε αυτό του μίξερ και ανακατεύουμε με σπάτουλα ή με το χέρι (φορώντας γάντι). Ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω.
  4. Βουτυρώνουμε το ταψί μας και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με λίγο αλευράκι. Ρίχνουμε στο ταψί το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 °C για 40 με 45 λεπτά.
  5. Αφού βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και από την ώρα που θα πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., τα βράζουμε για 7-8 λεπτά.
  6. Περιχύνουμε το κρύο πλέον γλυκό μας με το ζεστό σιρόπι και το αφήνουμε να ρουφήξει το σιρόπι. Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε στο σερβίρισμα με ινδοκάρυδο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5936 Εμφανίσεις σήμερα: 0