Σάλτσα ντομάτα σπιτική

please share me:)

Βαθμολογία

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 9 λίτρα πολτό από ντομάτες (ρόμα κατά προτίμηση) ώριμες και ζουμερές (περίπου 11 κιλά ντομάτες)
  • 6 κ.σ. ανθό αλατιού
  • 2 κ.σ. ζάχαρη

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα τον πολτό μας. Πλένουμε πολύ καλά τις ντομάτες, χαράσουμε ενα σταυρό στη μια πλευρά, τις μπλανσάρουμε και τις ξεφλουδίζουμε. Τις πιέζουμε ώστε να βγουν τα σπόρια. Πολτοποιούμε τις ντομάτες σε μούλτι και μετράμε να έχουμε 9 λίτρα.
  2. Βάζουμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και βάζουμε αρχικά σε δυνατή θερμοκρασία και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε.
  3. Σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμισθούν τα πολλά υγρά και η σάλτσα μας να έχει την υφή που θέλουμε (να μείνει περίπου λίγο παραπάνω από τη μισή ποσότητα στην κατσαρόλα).
  4. Παράλληλα, για μισή ώρα αποστειρώνουμε τα βάζα μας. Πρέπει να είναι ζεστά την ώρα που θα είναι έτοιμη η σάλτσα μας. Βάζουμε την σάλτσα ζεστή στα αποστειρωμένα βάζα, σφραγίζουμε με το καπάκι και βάζουμε ανάποδα τα βάζα μέχρι να κρυώσουν. Αν η διαδικασία συντήρησης έχει γίνει πετυχημένα το καπάκι θα έχει ένα ελαφρύ έως ανεπαίσθητο βαθούλωμα.
  5. Διατηρούμε τα βάζα σε σκιερό και δροσερό μέρος και μετά το άνοιγμα στο ψυγείο.

Αυτό το ήξερες;

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cookefi
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Σκεύος: βάζο, κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 6 βάζα

Δες επίσης...

Σπιτική σάλτσα ντομάτας πικάντικη

Κατηγορία: Σάλτσες και Ντιπ, Σάλτσες
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 3 κιλά πολτό ντομάτας (από ντομάτες ώριμες) 3 κ.σ. ανθό αλατιού ½ φλιτζ. ζάχαρη 5 σκελίδες σκόρδο...

Αμπελοφάσουλα λαδερά

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Λαχανικά, Λαχανικά λαδερά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό αμπελοφάσουλα (λουβιά) 1 κολοκυθάκι κομμένο σε μισοφέγγαρα 3 πατάτες κομμένες σε ζάρια 1 καρότο...

Μοσχαράκι κοκκινιστό με κρασί και κανέλα

Κατηγορία: Κρέας, Μοσχάρι και βουβάλι
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά) 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί 1 μεγάλο κρεμμύδι 2...

Φαρφάλες με πικάντικη σάλτσα αντσούγιας

Κατηγορία: Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Μακαρονάδες
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 30 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τα ζυμαρικά 500γρ. φαρφάλες (ένα πακέτο) νερό (5L για το βράσιμο) 50γρ. αλάτι για τη σάλτσα...

Ανάμεικτα λαχανικά λαδερά

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Λαχανικά, Λαχανικά λαδερά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 400γρ. αρακάς 200γρ. φασολάκια στρογγυλά κομμένα στη μέση 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 2 καρότα κομμένα σε...

Σουπιές με χόρτα

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Ψάρια και Θαλασσινά, Θαλασσινά, Κεφαλόποδα
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1½ κιλό σουπιές 500γρ. σπανάκι 700γρ. σέσκουλα 10 κρεμμυδάκια φρέσκα 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο...