Σάλτσα ντομάτα σπιτική

Στο πιάτο σου...

Υλικά συνταγής

  • 9 λίτρα πολτό από ντομάτες (ρόμα κατά προτίμηση) ώριμες και ζουμερές (περίπου 11 κιλά ντομάτες)
  • 6 κ.σ. ανθό αλατιού
  • 2 κ.σ. ζάχαρη

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα τον πολτό μας. Πλένουμε πολύ καλά τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε στην μέση. Τις πιέζουμε ώστε να βγουν τα σπόρια. Πολτοποιούμε τις ντομάτες σε μούλτι και μετράμε να έχουμε 9 λίτρα.
  2. Βάζουμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και βάζουμε αρχικά σε δυνατή θερμοκρασία και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε.
  3. Σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμισθούν τα πολλά υγρά και η σάλτσα μας να έχει την υφή που θέλουμε (να μείνει περίπου λίγο παραπάνω από τη μισή ποσότητα στην κατσαρόλα).
  4. Παράλληλα, για μισή ώρα αποστειρώνουμε τα βάζα μας. Πρέπει να είναι ζεστά την ώρα που θα είναι έτοιμη η σάλτσα μας. Βάζουμε την σάλτσα ζεστή στα αποστειρωμένα βάζα, σφραγίζουμε με το καπάκι και βάζουμε ανάποδα τα βάζα μέχρι να κρυώσουν. Αν η διαδικασία συντήρησης έχει γίνει πετυχημένα το καπάκι θα έχει ένα ελαφρύ έως ανεπαίσθητο βαθούλωμα.
  5. Διατηρούμε τα βάζα σε σκιερό και δροσερό μέρος και μετά το άνοιγμα στο ψυγείο.

Αυτό το ήξερες;

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Βάζο, Κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 6 βάζα

Βρες συνταγές της ίδιας κατηγορίας