Σάλτσα ντομάτα σπιτική

please share me:)

Βαθμολογία

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 9 λίτρα πολτό από ντομάτες (ρόμα κατά προτίμηση) ώριμες και ζουμερές (περίπου 11 κιλά ντομάτες)
  • 6 κ.σ. ανθό αλατιού
  • 2 κ.σ. ζάχαρη

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα τον πολτό μας. Πλένουμε πολύ καλά τις ντομάτες, χαράσουμε ενα σταυρό στη μια πλευρά, τις μπλανσάρουμε και τις ξεφλουδίζουμε. Τις πιέζουμε ώστε να βγουν τα σπόρια. Πολτοποιούμε τις ντομάτες σε μούλτι και μετράμε να έχουμε 9 λίτρα.
  2. Βάζουμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και βάζουμε αρχικά σε δυνατή θερμοκρασία και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε.
  3. Σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμισθούν τα πολλά υγρά και η σάλτσα μας να έχει την υφή που θέλουμε (να μείνει περίπου λίγο παραπάνω από τη μισή ποσότητα στην κατσαρόλα).
  4. Παράλληλα, για μισή ώρα αποστειρώνουμε τα βάζα μας. Πρέπει να είναι ζεστά την ώρα που θα είναι έτοιμη η σάλτσα μας. Βάζουμε την σάλτσα ζεστή στα αποστειρωμένα βάζα, σφραγίζουμε με το καπάκι και βάζουμε ανάποδα τα βάζα μέχρι να κρυώσουν. Αν η διαδικασία συντήρησης έχει γίνει πετυχημένα το καπάκι θα έχει ένα ελαφρύ έως ανεπαίσθητο βαθούλωμα.
  5. Διατηρούμε τα βάζα σε σκιερό και δροσερό μέρος και μετά το άνοιγμα στο ψυγείο.

Αυτό το ήξερες;

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cookefi
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Σκεύος: βάζο, κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 6 βάζα

Δες επίσης...

Σπιτική σάλτσα ντομάτας πικάντικη

Κατηγορία: Σάλτσες και Ντιπ, Σάλτσες
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 3 κιλά πολτό ντομάτας (από ντομάτες ώριμες) 3 κ.σ. ανθό αλατιού ½ φλιτζ. ζάχαρη 5 σκελίδες σκόρδο...

Σπαγγέτι με λευκό ταραμά και σκόρδο

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Μακαρονάδες
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 πακέτο σπαγγέτι Νο6 200γρ. ταραμάς λευκός 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο 2 ντομάτες...

Μοσχαράκι καπαμά

Κατηγορία: Κρέας, Μοσχάρι και βουβάλι
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες(νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά) 2 κ.σ. αλεύρι 125ml λευκό κρασί 1...

Πεντανόστιμο πρασόρυζο

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Ζυμαρικά και ρύζια, Ρύζι, Πιλάφι, Λαχανικά, Λαχανικά διάφορες
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1½ - 2 κιλά πράσα 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 καρότα κομμένα σε ζάρια ή τριμμένα ½ φλιτζ. μαϊντανός...

Καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Ψάρια και Θαλασσινά, Θαλασσινά, Κεφαλόποδα, Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Μακαρονάδες, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 500γρ. κοφτά μακαρόνια 1 κιλό καλαμαράκια 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη ½ πράσο...

Χυλοπίτες με σάλτσα λαχανικών και παρμεζάνα

Κατηγορία: Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Μακαρονάδες
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 500γρ. χυλοπίτες χωριάτικες 500γρ. ντομάτες [qtip:κονκασέ|1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το...