Σπιτική σάλτσα ντομάτας πικάντικη

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 3 κιλά πολτό ντομάτας (από ντομάτες ώριμες)
  • 3 κ.σ. ανθό αλατιού
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ½ κ.σ. μπαχάρι κόκκο
  • 2 κ.σ. γαρύφαλλο καρφί
  • 2 κ.σ. πιπέρι σε κόκκους
  • 1 φλιτζ. ξύδι λευκό
  • 4 πιπεριές καυτερές ψιλοκομμένες
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 βάζα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε τούλι όλα τα μπαχαρικά και την πιπεριά. Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Σιγοβράζουμε το μείγμα για περίπου 50 λεπτά μέχρι να πηχτώσει όσο θέλουμε. Αφαιρούμε το τούλι με τα μπαχαρικά και μοιράζουμε την σάλτσα σε αποστειρωμένα βάζα. Σφραγίζουμε τα βάζα και τα τοποθετούμε ανάποδα με το καπάκι προς τα κάτω. Τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος.

Αυτό το ήξερες

Η ντομάτα καλλιεργήθηκε συστηματικά για πρώτη φορά στο Περού. Ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα "χρυσό μήλο"!
Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4969 Εμφανίσεις σήμερα: 2