Πένες με τόνο και κόκκινη σάλτσα αρωματισμένη με κόλιανδρο

please share me:)

Βαθμολογία

Μέσος όρος: 4 (2 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά

  • 500γρ. πέννες (ένα πακέτο)
  • νερό (5L για το βράσιμο)
  • 50γρ. αλάτι

για τη σάλτσα

  • 500γρ. χυμός ντομάτας εμπορίου ή 400γρ. φρέσκια ή 500γρ. κονκασέ
  • 250γρ. τόνος (1 κονσέρβα)
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο ή 1 κ.γ. ξερό
  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες
  • ⅓ φλιτζ. λευκό κρασί
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

*Για τις φρέσκες ντομάτες: ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε 500γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα.
  1. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τον τόνο.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  4. Ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
  5. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τον κόλιανδρο.
  6. Παράλληλα βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά σε άλλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  7. Στραγγίζουμε 1 λεπτό πριν απο τον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας.
  8. Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά.
  9. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
  10. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες;

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Αν θέλουμε τα ζυμαρικά να έχουν περισσότερο άρωμα, τα βράζουμε σε ζωμό λαχανικών.

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cooklathina
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Σκεύος: κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 30 λεπτά
Ποσότητα για: 4 άτομα

Δες επίσης...

Ταλιατέλες σε κόκκινη σάλτσα τόνου

Κατηγορία: Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια, Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Μακαρονάδες
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 30 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τα ζυμαρικά 500γρ. ταλιατέλες (ένα πακέτο) νερό (5L για το βράσιμο) 50γρ. αλάτι για τη σάλτσα...

Σπαγγετίνι ολικής με σάλτσα τόνου και πιπεριές

Κατηγορία: Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια, Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Μακαρονάδες
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 30 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τα ζυμαρικά 500γρ. σπαγγετίνι ολικής (ένα πακέτο) νερό (5L για το βράσιμο) 50γρ. αλάτι για τη...

Σπαγγέτι με σάλτσα τόνου, κάπαρη και πιπεριά φλωρίνης

Κατηγορία: Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Μακαρονάδες
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 30 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τα ζυμαρικά 500γρ. σπαγγέτι (ένα πακέτο) νερό (5L για το βράσιμο) 50γρ. αλάτι για τη σάλτσα...

Χταπόδι με φαρφάλες

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Ψάρια και Θαλασσινά, Θαλασσινά, Κεφαλόποδα, Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Μακαρονάδες
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό χταπόδι 500γρ. φαρφάλες 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 500γρ....

Κοφτά ριγέ με κόκκινη σάλτσα και πιπεριές

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Μακαρονάδες
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 30 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τα ζυμαρικά 500γρ. κοφτά ριγέ (ένα πακέτο) νερό (5L για το βράσιμο) 50γρ. αλάτι για τη σάλτσα...

Πολύχρωμα κοχυλάκια

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Μακαρονάδες
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 30 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τα ζυμαρικά 500γρ. κοχυλάκια (ένα πακέτο) νερό (5L για το βράσιμο) 50γρ. αλάτι για τη σάλτσα...