Σπαγγετίνι ολικής με σάλτσα τόνου και πιπεριές

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά

  • 500γρ. σπαγγετίνι ολικής (ένα πακέτο)
  • νερό (5L για το βράσιμο)
  • 50γρ. αλάτι

για τη σάλτσα

  • 3 ντομάτες ώριμες ή 500γρ. κονκασέ ή 500γρ. χυμός ντομάτας
  • 120-160γρ. τόνο (κονσέρβα ή βαζάκι)
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

*Για τις φρέσκες ντομάτες: μπλανσάρουμεΣε κοχλάζον νερό βυθίζω το υλικό που χρειάζεται μπλανσάρισμα για 1 λεπτό (ή περισσότερο ανάλογα με το τι μπλανσάρω). Ειδικά για τα λαχανικά, αμέσως μετά το βραστό νερό τα βάζουμε σε παγωμένο ή τρεχούμενο νερό ώστε να διατηρήσουν τη ζωηράδα τους. τις ντομάτες και τις περνάμε από το multi.
  1. Τρίβουμε το κρεμμύδι στο multi ή στον τρίφτη.
  2. Σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την πιπεριά και το κρεμμύδι.
  3. Όταν τα υλικά πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα, ρίχνουμε τη ντομάτα, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη.
  4. Ανακατεύουμε τα υλικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό.
  5. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα (φρέσκες ντομάτες: 30 λεπτά ή κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.: 20 λεπτά ή χυμός ντομάτας: 15 λεπτά) και την ανακατεύουμε συχνά.
  6. Λίγο πριν το τέλος, ρίχνουμε τον τόνο στην κατσαρόλα να πάρει μία βράση με τα υπόλοιπα υλικά.
  7. Παράλληλα βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά σε άλλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  8. Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας.
  9. Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
  10. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του world pasta organization, οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως, ακολουθουν οι Τυνήσιοι και η Βενεζουέλα και τέταρτοι οι Έλληνες.
Τα προϊόντα ολικής αλέσεως είναι πιο πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σε φυτικές ίνες, σε σχέση με τα προιόντα που παρασκευάζονται από λευκό αλεύρι. Δίνουν λιγότερες θερμίδες αλλά...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας για πιο πλούσια γεύση.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4520 Εμφανίσεις σήμερα: 0