Παντζαροσαλάτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (8 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά παντζάρια
  • νερό (να σκεπαστούν τα παντζάρια)
  • αλάτι
  • 1 ποτήρι νερό (για τη συντήρηση)
  • 1 ποτήρι ξύδι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τα παντζάρια, κόβουμε το κοτσάνι κοντά στη ρίζα και το πετάμε. Κρατάμε τα κλαδιά, τα φύλλα και το βολβό και ξεφλουδίζουμε τον βολβό.
  2. Βάζουμε σε κρύο νερό το βολβό, τα κλαδιά και αλάτι και τα βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C.. 20 λεπτά περίπου από την ώρα που πήραν βράση τα παντζάρια (εξαρτάται και απο το μέγεθος τους)  προσθέτουμε τα φύλλα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα. Αφαιρούμε τα φύλλα. Οι χρόνοι είναι ενδεικτικοί καθώς το μέγεθος των παντζαριών ποικίλει.
  3. Βγάζουμε τους βολβούς και τα κλαδιά όταν μαλακώσουν (θέλουμε να κρατάνε, να μην είναι λιωμένα), τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν . Κόβουμε τους βολβούς σε κύβους, σε ροδέλες ή όπως τις ντομάτες στη χωριάτικη σαλάτα. Επίσης, κόβουμε τα κλαδάκια σε μπαστουνάκια.
  4. Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το ξύδι και τη ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε τα παντζάρια και βράζουμε για 2-3 λεπτά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά τα παντζάρια και μόλις κρυώσουν τα βάζουμε σε τάπερ μαζί με το ζουμί τους. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο. Έτσι μπορούμε να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο μας για 2 εβδομάδες. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο και προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε λίγο σκόρδο.

Αυτό το ήξερες

Τα παντζάρια συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και στη σωστή ρύθμιση χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ενισχύουν την αντοχή.
Οι μονάδες orac είναι οι μονάδες μέτρησης αντιοξειδωτικής ικανότητας των τροφίμων. Τα επίπεδα του αντιοξειδωτικού αμυντικού συστήματος κάθε ανθρώπινου οργανισμού καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τα παντζάρια μας για μεγάλο διάστημα, μπορούμε να τα βάλουμε σε βάζo και να τα κλείσουμε αεροστεγώς. Έτσι διατηρούνται για μήνες. Από τη στιγμή που θα τα ανοίξουμε θα πρέπει να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο. Δείτε τον τρόπο στην κατηγορία ‘’Φτιάξ’το μόνος σου’’

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 82364 Εμφανίσεις σήμερα: 4