Παντζάρια βραστά με πορτοκάλι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 6 βολβούς απο παντζάρια
  • νερό (να σκεπαστούν τα παντζάρια)
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ξύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • ½ πορτοκάλι (ο χυμός του)
  • 1½ πορτοκάλι (η σάρκα του)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τα παντζάρια, κόβουμε το κοτσάνι κοντά στη ρίζα και το πετάμε.
  2. Βάζουμε σε κρύο νερό το βολβό και αλάτι και τα βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C.. Βγάζουμε τους βολβούς τους αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ξεφλουδίζουμε. Κόβουμε τους βολβούς σε κύβους, σε ροδέλες ή όπως τις ντομάτες στη χωριάτικη σαλάτα. Επίσης, κόβουμε τα πορτοκάλια σε φιλέτα.
  3. Αφού κρυώσουν, ανακατεύουμε τα παντζάρια με τα φιλέτα πορτοκαλιού.
  4. Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι, το σκόρδο, το χυμό πορτοκαλιού, το πιπέρι και το αλάτι και περιχύνουμε την σαλάτα.
  5. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Τα παντζάρια συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και στη σωστή ρύθμιση χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ενισχύουν την αντοχή.
Το πορτοκάλι είναι ταυτισμένο με τη βιταμίνη C, ωστόσο περιέχει πλήθος ουσιών με αντιοξειδωτικές δράσεις. Έχει αποδειχθεί ότι το πορτοκάλι προστατεύει από την υπέρταση και τη χοληστερίνη, τονώνει το...
Οι μονάδες orac είναι οι μονάδες μέτρησης αντιοξειδωτικής ικανότητας των τροφίμων. Τα επίπεδα του αντιοξειδωτικού αμυντικού συστήματος κάθε ανθρώπινου οργανισμού καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Για να μην πετάξουμε τα φύλλα μπορούμε 20 λεπτά περίπου από την ώρα που πήραν βράση τα παντζάρια να τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και να συνεχίσουμε το βράσιμο για 15-20 λεπτά.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 8504 Εμφανίσεις σήμερα: 0