Φακές με καραμελωμένα κρεμμύδια

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για τις φακές

  • 400γρ. φακές χονδρές
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. μαϊντανός (ψιλοκομμένα φύλλα)
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 κ.σ. ξύδι καλής ποιότητας
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τα κρεμμύδια

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
  • 1½ κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-5 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τις φακές για 5 λεπτά και πετάμε το νερό. Τις ξαναβράζουμε με ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις κρυώνουμε.
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για την σαλάτα και ανακατεύουμε.
  3. Ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. για 2 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με την ζάχαρη. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια. Τέλος, σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το ξύδι, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Σερβίρουμε σε πιατέλα τη σαλάτα και από πάνω απλώνουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

Αυτό το ήξερες

Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
Οι φακές είναι πλούσιες σε σίδηρο και φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερίνης. Ακόμα, είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών και λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε μαγνήσιο και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4461 Εμφανίσεις σήμερα: 1