Το μπουγιουρντί (η ρίζα της λέξης είναι τούρκικη) είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Βόρειας Ελλάδας, αγαπητό στους Πολίτες, που είχαν ιδιαίτερη αδυναμία στις πικάντικες γεύσεις. Το μπουγιουρντί...
  Μπουγιουρντί
Υλικά συνταγής
- 200γρ.φέτα
 - 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
 - 5 φέτες πιπεριά κόκκινη (προαιρετικά)
 - 3 κ.σ. ελαιόλαδο
 - 1 κ.γ. μπούκοβο
 - 1 κ.γ.ρίγανη
 - ½ κ.γ. πιπέρι
 
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
  'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Τρίβουμε την φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να τη βρούμε από σκληρή έως και σε πολύ μαλακή μορφή. και την ανακατέβουμε με τα υπόλοιπα υλικά σε μικρό πυρεξάκι ή πήλινο σκεύος.
 - Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά σε δυνατό φούρνο.
 - Σερβίρουμε ζεστό.
 
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
    Εμφανίσεις συνταγής: 107344 
Εμφανίσεις σήμερα: 8  
  
  
        
        





Νέο σχόλιο