Εύκολο μπουγιουρντί στο γκρίλ

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 200γρ. φέτα
  • 100γρ. κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα.
  • 100γρ. γκούντα
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες
  • 1 ντομάτα κομμένη κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. και επιπλέον 3 φέτες
  • ½ κ.γ. πάπρικα καυτερή ή μπούκοβο
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Τρίβουμε την φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. και την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Στρώνουμε τα υλικά σε πυρέξ και βάζουμε από πάνω 3 φέτες ντομάτα και 3 φέτες πιπεριά.
  2. Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου στους 200οC μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει ελαφρύ χρώμα από πάνω.

Αυτό το ήξερες

Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4950 Εμφανίσεις σήμερα: 2