Μπισκότα σαμπλέ

Μπισκότα σαμπλέ

please share me:)

Βαθμολογία

Μέσος όρος: 4.8 (6 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 100γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 1 βανίλια
  • μαρμελάδα της αρεσκείας μας για τη γέμιση (κατά προτίμηση ροδάκινο, φράουλα ή βερίκοκο)

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκανάκι ή μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους, την άχνη ζάχαρη και το αλάτι. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας, τρίβουμε τα υλικά μαζί μέχρι το μείγμα να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά. Τρίβουμε το μείγμα από κάτω προς τα πάνω και κουνάμε το μπολ ώστε αν μένουν κομμάτια βουτύρου να τα φέρνουμε στην επιφάνεια και να τα τρίβουμε με το αλεύρι.
  2. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά και γίνουν μια λία ζύμη. Ανοίγουμε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και σε πάχος 0,5 εκατοστά περίπου. Κόβουμε σχήματα με κουπάτ. Τα μισά σαμπλέ τα κόβουμε και με μικρότερο κουπατ στο κέντρο για να φαίνεται η μαρμελάδα όταν θα τα γεμίσουμε.
  3. Ψήνουμε τα σαμπλέ για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα.Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Με ένα κουταλάκι βάζουμε στα μισά μπισκότα μαρμελάδα και τα κλείνουμε από πάνω με τα μπισκότα που έχουν κενό στο κέντρο.

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cooklathina
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Σκεύος: ταψί
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Ποσότητα για: 20-25 τεμάχια
Προέλευση: Ευρώπη (Γαλλία)

Σχόλια

Δες επίσης...

Μπισκοτένιες καρδούλες

Κατηγορία: Γλυκά, Κουλουράκια
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 440γρ. αλεύρι κοσκινισμένο 1½ κ.γ. [qtip:μπέικιν πάουντερ|Σκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη...

Μπισκότα βουτύρου

Κατηγορία: Γλυκά, Κουλουράκια
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 440γρ. αλεύρι κοσκινισμένο 1½ κ.γ. [qtip:μπέικιν πάουντερ|Σκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη...

Μπισκότα βουτύρου με ζαχαρόπαστα

Κατηγορία: Γλυκά, Κουλουράκια
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 440γρ. αλεύρι κοσκινισμένο 1½ κ.γ. [qtip:μπέικιν πάουντερ|Σκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη...

Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια της Δωρίτσας

Κατηγορία: Γλυκά, Κουλουράκια
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 440γρ. αλεύρι κοσκινισμένο 1½ κ.γ. [qtip:μπέικιν πάουντερ|Σκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη...

Μπισκότα με στέβια και επικάλυψη σοκολάτας χωρίς ζάχαρη

Κατηγορία: Γλυκά, Κουλουράκια
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 440γρ. αλεύρι κοσκινισμένο 1½ κ.γ. [qtip:μπέικιν πάουντερ|Σκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη...

Cookies

Κατηγορία: Γλυκά, Κουλουράκια
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 30 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 530γρ. αλεύρι ½ κ.γ. [qtip:μπέικιν πάουντερ|Σκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να...