Cookies

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 530γρ. αλεύρι
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτων και άλλων γλυκισμάτων.
  • 250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. βανίλια
  • 2 αυγά

για τη γέμιση

  • 300γρ. (περίπου) τριμμένα αμύγδαλα, φουντούκια, κομματάκια σοκολάτας ή ακόμη και κομματάκια φρέσκο μήλο
eftychia
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 30 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύουμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο. Όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά βάζοντας τελευταίο το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμε τα κομματάκια γέμισης ανάλογα με τις προτιμήσεις μας (ξηροί καρποί, κομματάκια σοκολάτας, αποξηραμένα ή φρέσκα κομματάκια φρούτου κλπ).
  3. Με μεζούρα ένα κουτάλι, βάζουμε τη ζύμη στο ταψί. Δίνουμε λίγο στρογγυλό σχήμα στα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε απόσταση περίπου 2 εκατοστών το ένα από το άλλο για να μην κολλήσουν.
  4. Τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι οι άκρες από τα μπισκότα να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα βγάλουμε από το ταψί.

Αυτό το ήξερες

Το μήλο είναι ένα φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες, φλαβονοειδείς ουσίες, κάλιο και βιταμίνη C. Οι φυτικές του ίνες συμβάλλουν στη συγκράτηση των επιπέδων της κακής χοληστερίνης και στην καλή...
Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Ε. Έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν υψηλές ποσότητες ω3-λιπαρών οξέων. Η κατανάλωσή τους μειώνει την...
Πρόκειται για εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και βιταμινών, όπως όλοι οι ξηροί καρποί. Τα αμύγδαλα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4654 Εμφανίσεις σήμερα: 3