Μπέργκερ τόνου με σαλάτα ρόκας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

για τα μπέργκερ

  • 400γρ. φρέσκο φιλέτο τόνου
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ. κουκουνάρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

για τη σαλάτα

  • 4 φλιτζ. ρόκα baby
  • 600γρ. ντοματίνια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για τη σως

  • 200ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
  • 2 κ.σ. σόγια σως
  • ½ κ.γ. κέτσαπ
  • 1 λάιμ (ο χυμός του)
cookon
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Κόβουμε το φιλέτο τόνου σε πολύ μικρά κυβάκια. Σε ένα κρύο σκέυος ανακατεύουμε τον τόνο με τα κρεμμυδάκια, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι.
  2. Χρησιμοποιούμε ένα τσέρκι περίπου 7 εκατοστών, το οποίο τοποθετούμε σε ταψάκι. Βάζουμε το ¼ του μείγματος στο τσέρκι πιέζοντας καλά. Αφαιρούμε το τσέρκι με προσοχή και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο για να φτιάξουμε άλλα 3 μπέργκερ.
  3. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Όσο έχουμε τα μπέργκερ στο ψυγείο ετοιμάζουμε τη σως αναμειγνύοντας με μιξεράκι όλα τα υλικά μαζί.
  4. Πλένουμε τη ρόκα και τα ντοματίνια. Κόβουμε τα ντοματίνια στα τέσσερρα. Ανακατεύουμε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και τα προσθέτουμε στη σαλάτα.
  5. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο (2 κουταλιές) και με τη βοήθεια σπάτουλας μεταφέρουμε τα μπέργκερ από το ταψί στο τηγάνι. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να μην σπάσει. Αν σας βοηθάει περισσότερο χρησιμοποιήστε το τσέρκι και κατα την μεταφορά. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. για λιγότερο από ένα λεπτό από κάθε πλευρά.
  6. Χωρίζουμε τη σαλάτα σε τέσσερα πιάτα και βάζουμε σε κάθε πιάτο από ένα μπέργκερ. Συνοδεύουμε στο πλάι με τη σως και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το μοσχαρίσιο κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, είναι μια καλή πηγή σιδήρου και είναι ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που μας παρέχει την πολύτιμη βιταμίνη Β12.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3011 Εμφανίσεις σήμερα: 0