Μοσχαράκι κοκκινιστό σιγομαγειρεμένο

Μοσχαράκι κοκκινιστό σιγομαγειρεμένο

please share me:)

Βαθμολογία

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κρέας για κοκκινιστό κομμένο σε μικρές μερίδες(σπάλα, κιλότο, ελιά, χτένι)
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε κύβους
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ζάρια
  • 800γρ. ντοματάκια κονκασέ ή σάλτσα ντομάτας σπιτική
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. κρασί λευκό ή κόκκινο
  • ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί το κρέας. Αλευρώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι.
  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε το καρότο και την πιπεριά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος, η φωτιά θέλουμε να είναι δυνατή. Σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές να ροδίσει ελαφρά και να θωρακιστεί.
  3. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη ντομάτα και νερό να σκεπάσει καλά το κρέας. Μισοκλείνουμε την κατσαρόλα με καπάκι. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο προς χαμηλό.
  4. Ενδιάμεσα ελέγχουμε αν χρειάζεται υγρά το φαγητό και προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό.
  5. Όταν μαλακώσει το κρέας προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

Το βίντεο της συνταγής

Αυτό το ήξερες;

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cookefi
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Σκεύος: κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 4 άτομα

Δες επίσης...

Μοσχαράκι γιαουρτλού

Κατηγορία: Κρέας, Μοσχάρι και βουβάλι
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό μοσχάρι ( νουά, μπούτι, ελιά, χτένι ) κομμένο σε μερίδες ½ φλιτζ. ελαιόλαδο 1 φλιτζ. κρασί λευκό 1...

Μοσχαράκι με ελιές και γραβιέρα Νάξου

Κατηγορία: Κρέας, Μοσχάρι και βουβάλι
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά) 15 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι 1 πιπεριά κόκκινη...

Νουά με σάλτσα μανιταριών

Κατηγορία: Κρέας, Μοσχάρι και βουβάλι
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1200γρ. νουά μοσχαρίσιο (σε ενα κομμάτι) 2 μέτρια καρότα σε ροδέλες 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2...

Μοσχαράκι με κρεμμυδάκια στιφάδο και μανιτάρια

Κατηγορία: Κρέας, Μοσχάρι και βουβάλι
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό μοσχάρι (νουά, μπούτι, ελιά, χτένι ) κομμένο σε μερίδες ή μικρά κομμάτια ½ φλιτζ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο...

Γκούλας

Κατηγορία: Κρέας, Μοσχάρι και βουβάλι
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά) 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 κ.σ. μαντζουράνα 4 σκελίδες...

Χοιρινή τηγανιά με φινόκιο

Κατηγορία: Κρέας, Χοιρινό
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε φέτες (μπούτι, ωμοπλάτη) 2 καρότα σε ροδέλες 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα...