Μοσχαράκι γιαουρτλού

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι ( νουά, μπούτι, ελιά, χτένι ) κομμένο σε μερίδες
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. κρασί λευκό
  • 1 φλιτζ. ζωμός ή νερό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πράσινες πιπεριές ζυλιένΤρόπος κοπής. Κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες.
  • 3 κόκκινες πιπεριές ζυλιέν
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 ντομάτες ώριμες, φρέσκιες ψιλοκομμένες
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
  • ρίγανη
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι (250γρ. – 300γρ.)
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. δυόσμος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κομμάτια του κρέατος.
  2. Τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές ώστε να κάνουν κρούστα.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά. Σοτάρουμε για 7 λεπτά και έπειτα σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την πάπρικα και τη ρίγανη και 1 φλιτζ. ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά..
  5. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμεΒράσιμο στο σημείο σχεδόν του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό μας. για 1½ με 2 ώρες.
  6. Φτιάχνουμε ένα μίγμα με το γιαούρτι, το ξύδι, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
  7. Όταν μαλακώσει το κρέας, το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μίγμα γιαουρτιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το γιαούρτι ταιριάζει πάντα με ένα σπυρωτό πιλάφι.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3579 Εμφανίσεις σήμερα: 2