Μοσχαράκι γιαουρτλού
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μοσχάρι ( νουά, μπούτι, ελιά, χτένι ) κομμένο σε μερίδες
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. κρασί λευκό
- 1 φλιτζ. ζωμός ή νερό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πράσινες πιπεριές ζυλιένΤρόπος κοπής. Κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες.
- 3 κόκκινες πιπεριές ζυλιέν
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 καρότο τριμμένο
- 2 ντομάτες ώριμες, φρέσκιες ψιλοκομμένες
- 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
- ρίγανη
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι (250γρ. – 300γρ.)
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.σ. δυόσμος
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κομμάτια του κρέατος.
- Τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές ώστε να κάνουν κρούστα.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά. Σοτάρουμε για 7 λεπτά και έπειτα σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την πάπρικα και τη ρίγανη και 1 φλιτζ. ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά..
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμεΒράσιμο στο σημείο σχεδόν του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό μας. για 1½ με 2 ώρες.
- Φτιάχνουμε ένα μίγμα με το γιαούρτι, το ξύδι, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Όταν μαλακώσει το κρέας, το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μίγμα γιαουρτιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Το γιαούρτι ταιριάζει πάντα με ένα σπυρωτό πιλάφι.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6757
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο