Το μοσχαρίσιο κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, είναι μια καλή πηγή σιδήρου και είναι ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που μας παρέχει την πολύτιμη βιταμίνη Β12.
Μοσχαράκι με ελιές και γραβιέρα Νάξου
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
- 15 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε φέτες
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 500γρ. (2 φλιτζ.) ή 1 συσκευασία εμπορίου ντομάτα φρέσκια ή χυμός ντομάτας εμπορίου
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 ποτ. κρασιού κόκκινο κρασί
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 ποτήρια νερό περίπου
- 1 φλιτζ.γραβιέρα ΝάξουΠΟΠ. Είναι η μοναδική γραβιέρα που παρασκευάζεται αποκλειστικά από αγελαδινό γάλα. Έχει γλυκιά γεύση. Η Κυκλαδίτικη γραβιέρα παρασκευάζεται σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων, αλλά έχει κάποιες διαφορές στο χρώμα και στη γεύση εξαιτίας της διατροφής των ζώων. Μόνο της Νάξου είναι αναγνωρισμένη ως ΠΟΠ. τριμμένη ή σε κύβους
- 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
Κυκλάδες (Νάξος)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα μας ως εξής: αναμειγνύουμε το κρασί, τις πιπεριές, το σκόρδο, πιπέρι, αλάτι, ρίγανη και τα φύλλα δάφνης.
- Κόβουμε το κρέας μας σε μπουκίτσες, τοποθετούμε στη μαρινάδα και το αφήνουμε για 3 ώρες.
- Μετά το πέρας των 3 ωρών, βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα το κρέας και το σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές.
- Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα υλικά από τη μαρινάδα εκτός από το κρασί, τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα μας και σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα μαζί με το κρέας.
- Έπειτα προσθέτουμε τη ντομάτα, διαλύουμε στο 1 ποτήρι νερό τον πελτέ και τον προσθέτουμε και αυτόν στην κατσαρόλα μας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρασί από τη μαρινάδα και 1 ποτήρι νερό ακόμα.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και σιγοβράζουμε.
- Προσθέτουμε τις ελιές μετά από 1 ώρα.
- Όταν μαλακώσει το κρέας, ρίχνουμε τη γραβιέρα.
- Σερβίρουμε με πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. πατάτας ή βραστές πατάτες.
Νάξος
Κυκλάδες
Αυτό το ήξερες
Οι ελιές είναι πολύ χρήσιμες για τη διατροφή μας και δεν είναι τόσο επικίνδυνες σε θερμίδες όπως πιστεύουν μερικοί. 5 μικρές ελιές ή 3 μεγάλες μας δίνουν μόλις 45 θερμίδες. Οι ελιές δρουν ευεργετικά...
Η γραβιέρα είναι σκληρό ελληνικό κίτρινο τυρί, που παρασκευάζεται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και με διαφορετικά είδη γάλακτος. Κατά την παραγωγή, η γραβιέρα μπαίνει σε καλούπια διάφορων μεγεθών που...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή βραστές πατάτες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7095
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο