Μελιτζάνες παπουτσάκια με κιμά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 6 μελιτζάνες φλάσκες
  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 φλιτζ. ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες ή κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. εμπορίου
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

για την κρέμα μπεσαμέλ

  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 4 φλιτζ. γάλα
  • 1 αυγό
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Ποσότητα: 4-6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τις μελιτζάνες τις κόβουμε κατά μήκος σαν βαρκάκια. Τις βάζουμε για μισή ώρα σε νερό με αλάτι για να ξεπικρίσουν. Τις στραγγίζουμε και τις τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε καυτό λάδι, να μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα. ελαφρώς. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο μισό από το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και καβουρδίζουμεΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των  ξηρών καρπών, σε φούρνο ή σε τηγάνι. Επίσης σημαίνει σοτάρω σε λάδι μια τροφή μέχρι να πάρει χρώμα. τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για περίπου 25 λεπτά. Στο τέλος, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  4. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μπεσαμέλΓαλλική σάλτσα με βούτυρο, αλεύρι, γάλα. Γνωστή στην ελληνική κουζίνα για την χρησιμότητα της στον παραδοσιακό μουσακά αλλά και στο παστίτσιο. Το όνομα της το πήρε από τον δημιουργό της, Λουί ντε Μπεσαμέλ.: Λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με σύρμα και προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά. Αλατοπιπερώνουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει η σάλτσα μας πηχτή και λεία. Προσθέτουμε το αυγό, το μοσχοκάρυδο, το μισό κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. και ανακατεύουμε.
  5. Περιχύνουμε ένα ταψί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο (¼ φλιτζ.) και απλώνουμε τις μελιτζάνες δίπλα τη μια με την άλλη, πιέζουμε τη σάρκα τους ελαφρώς με κουτάλι και τις γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά.
  6. Πάνω σε κάθε μελιτζάνα βάζουμε μια με δύο κουταλιές μπεσαμέλ και την απλώνουμε.
  7. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. τα παπουτσάκια με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C, για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. από πάνω το φαγητό μας.
  8. Σερβίρουμε ζεστά.

Αυτό το ήξερες

Το όνομά της προέρχεται από την ιταλική "melanzana" και κατάγεται από την Ασία. Στην Ευρώπη, τη μελιτζάνα καλλιεργούν κυρίως η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό της...
Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 24728 Εμφανίσεις σήμερα: 0