Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...
Σουτζουκάκια με πουρέ μελιτζάνας
Υλικά συνταγής
για τα σουτζουκάκια
- 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 500γρ. κιμάς χοιρινός
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 1 φέτα ψωμί μουλιαμένο και καλά στραγγισμένο (μόνο η ψίχα)
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 πρέζα κύμινο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κοφτό αλάτι
- 1 κ.γ. κοφτό πιπέρι
- ελαιόλαδο για άλειμμα
για τη σάλτσα
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο σε φέτες
- 2 ντομάτες μεγάλες ώριμες ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
για τον πουρέ μελιτζάνας
- 2 κιλά μελιτζάνες
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 100γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
- 1 - 1 ½ ποτήρι γάλα
- 2 κ.σ. αλεύρι
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ½ κ.γ. ζάχαρη
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ξεκινάμε με τις μελιτζάνες. Ψήνουμε ιδανικά τις μελιτζάνες στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου, μέχρι να μαυρίσουν γύρω–γύρω. Τις ξεφλουδίζουμε, τις ψιλοκόβουμε και τις αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν τα υγρά τους.
- Παράλληλα, σε μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκακια, μαζί. Ζυμώνουμε καλά, για αρκετά λεπτά ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C. Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα σουτζουκάκια ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να τους δώσουμε. Έτσι, θα ψηθούν ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C, σε ταψάκι που έχουμε αλείψει προγουμένως με λάδι.
- Παράλληλα, κάνουμε τη σάλτσα μας. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και όταν γυαλίσουν προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη και τον πελτέ διαλυμένο στο νερό. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 5 λεπτά.
- Όταν τα σουτζουκάκια μας πάρουν χρώμα, τα γυρνάμε και προσθέτουμε την σύβραση με τα κρεμμύδια. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ακόμη.
- Συνεχίζουμε με τον πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. μελιτζάνας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το 1 ποτήρι γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα για να μη σβολιάσει. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, ζάχαρη και πιπέρι.
- Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. στην κρέμα. Ανακατεύουμε και αν είναι πολύ σφιχτός ο πουρές μας προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη. Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια με τον πουρέ μελιτζάνας.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 29053
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο