Μελιτζάνες Αγίου Ραφαήλ

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 8 μελιτζάνες φλάσκες
  • 4 αυγά
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)
  • 300γρ. κεφαλάκι Μυτιλήνης (λαδοτύρι)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

για την κρέμα

  • 200γρ. ελαιόλαδο
  • 5 κ.σ. γάλα
  • ½ φλιτζ. μυζήθρα ξερή τριμμένη
  • 1 αυγό

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κατά μήκος, σαν βαρκάκια. Τις βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. σε κοχλάζον νερό με λίγο αλάτι και το χυμό λεμονιού, για 10 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και βγάζουμε τη σάρκα τους με κουταλάκι.
  2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση για τις μελιτζάνες. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη σάρκα από τις μελιτζάνες και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από αυτά για την κρέμα.
  3. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε ταψί. Χτυπάμε με πιρούνι τα υλικά για την κρέμα, το αυγό, το γάλα και τη μυζήθραΤυρί από την επεξεργασία τυρογάλακτος. Χρησιμοποιείται για πίτες κυρίως. και ανακατεύουμε. Βάζουμε από αυτήν την κρέμα πάνω σε κάθε μελιτζάνα.
  4. Αλείφουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια της κρέμας και το υπόλοιπο το ρίχνουμε στο ταψί.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 1 ώρα.
Μυτιλήνη
Νησιά βορείου αιγαίου

Αυτό το ήξερες

Το όνομά της προέρχεται από την ιταλική "melanzana" και κατάγεται από την Ασία. Στην Ευρώπη, τη μελιτζάνα καλλιεργούν κυρίως η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό της...
Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 6068 Εμφανίσεις σήμερα: 0