Μανιταρόπιτα

Μανιταρόπιτα

please share me:)

Βαθμολογία

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.)
  • 1 συσκευασία (περίπου 700γρ.) μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. κρασί λευκό
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • ½ φλιτζ.κρέμα γάλακτος ή 4 κ.σ. γάλα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι για 3-4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια.
  3. Σβήνουμε με κρασί.
  4. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
  5. Μόλις εξατμιστούν τα πολλά υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και το κεφαλοτύρι.
  6. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε την διαδικασία για την πίτα.
  7. Βουτυρώνουμε το ταψί.
  8. Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη μαζί σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι.
  9. Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω.
  10. Βουτυρώνουμε με πινελάκι.
  11. Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε (δεν μας πειράζει αν το ''τσαλακώσουμε'' και βουτυρώνουμε.
  12. Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα.
  13. Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.
  14. Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
  15. Βουτυρώνουμε καλά και τις άκρες και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
  16. Βουτυρώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.
  17. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200οC μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και δύο ή τρία είδη μανιταριών για περισσότερη γεύση.

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cooklila
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Σκεύος: ταψί
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Ποσότητα για: 1 πίτα

Δες επίσης...

Κοτοπιτάκια με φύλλο κρούστας

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Ορεκτικά, Σάντουιτς - σνακ, Σνακ
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 450γρ. φύλλα κρούστας (1 πακέτο) 1 αυγό 1 κοτόπουλο μικρό 300γρ. μανιτάρια λευκά σε μικρά κομμάτια...

Κοτόπιτα με μανιτάρια

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Κρέας, Κοτόπουλο και Πουλερικά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.) 1 στήθος κοτόπουλου 4 μεγάλα μανιτάρια άσπρα κομμένα σε...

Μανιταρόπιτα νηστίσιμη

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Πίτες και Ζύμες, Πίτες
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.) 1 συσκευασία (περίπου 700γρ.) μανιτάρια πορτομπέλο σε φέτες...

Κοτόπιτα

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Κρέας, Κοτόπουλο και Πουλερικά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.) 1 στήθος κοτόπουλου 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 φλιτζ....

Κρεμμυδόπιτα με κεφαλοτύρι

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.) 1 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 πράσο ψιλοκομμένο...

Κρέπες με ροκφόρ και μανιτάρια

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Κρέπες, Αλμυρές κρέπες
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τη ζύμη αλεύρι περίπου 3 κούπες 3 κούπες γάλα 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. λιωμένη [qtip:μαργαρίνη|Φυτικό...