Κοτοπιτάκια με φύλλο κρούστας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 450γρ. φύλλα κρούστας (1 πακέτο)
  • 1 αυγό
  • 1 κοτόπουλο μικρό
  • 300γρ. μανιτάρια λευκά σε μικρά κομμάτια
  • 200γρ. γκούντα τριμμένη
  • 100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • λίγη πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Ποσότητα: 50 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

  1. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το κοτόπουλο και το ξεψαχνίζουμε. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ή τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε λίγο ελαιόλαδο το πράσο ή το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
  2. Μόλις μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντάς τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μη τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα. τα λαχανικά προσθέτουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε να πάρουν μια βράση όλα μαζί. Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε τη γκούντα και το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα..
  3. Κόβουμε σε λωρίδες το κάθε φύλλο κρούστας και βάζουμε στο κάθε ένα λίγη από τη γέμιση. Τυλίγουμε σε τρίγωνο και βάζουμε σε αντικολλητική επιφάνεια ή σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  4. Αλείφουμε με αυγό (το αυγό το διαλύουμε ελαφρά με 1 κουταλάκι του γλυκού νερό) τα πιτάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 15 με 17 λεπτά.

Αυτό το ήξερες

Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αγορά κοτόπουλου: Ελέγξτε προσεκτικά την ημερομηνία λήξης της συσκευασίας. Πιάστε την συσκευασία ώστε να διαπιστώσετε ότι το περιεχόμενο διατηρείται ψυχρό. Αφού...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 13145 Εμφανίσεις σήμερα: 1