Το άσπρο κρέας (στήθος) του κοτόπουλου περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες νιασίνης, η οποία έχει αποδειχθεί από μελέτες επιστημόνων ότι μειώνει την χοληστερόλη και ως αποτέλεσμα, μειώνεται και ο...
  Κοτόπουλο κοκκινιστό με κολοκυθάκια
Υλικά συνταγής
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (1 1/2 κιλό περίπου)
 - 1 κιλό κολοκυθάκια
 - 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
 - 1/2 φλιτζ. μαϊντανός (προαιρετικά)
 - 500γρ. ντομάτα φρέσκια περασμένη από το μούλτι (2 φλιτζ.) ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου
 - 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
 - 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
 - 2 ποτήρια νερό
 - 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
 - αλάτι
 - πιπέρι
 
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
  'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κόψει). Το πλένουμε καλά με κρύο νερό και ξύδι. Αφήνουμε να στραγγίξει από το νερό.
 - Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε κομμάτια.
 - Τα τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. στο μισό ελαιόλαδο (1/2 φλιτζάνι) και τα αφήνουμε στην άκρη.
 - Σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/2 φλιτζάνι) να ζεσταθεί και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κοτόπουλου.
 - Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
 - Προσθέτουμε τη ντομάτα. Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό ,την πάπρικα και το πιπέρι.
 - Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 1 1/4 ώρα, με την κατσαρόλα να είναι σκεπασμένη.
 - Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε να βράσουν με το κοτόπουλο για 15 λεπτά.
 - Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό αν χρησιμοποιούμε.
 - Σερβίρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με τα κολοκυθάκια και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
 
Αυτό το ήξερες
Αποφύγετε να αφήνετε τα ωμά πουλερικά εκτός ψυγείου για πάνω από 1 ώρα.
  Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Οι παλιές νοικοκυρές έβαζαν στα φαγητά κατσαρόλας και ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο για άρωμα.
  Μπορείτε να σερβίρετε το πιάτο με σκληρό τυρί , όπως στις μακαρονάδες.
  Σχόλια
    Εμφανίσεις συνταγής: 35345 
Εμφανίσεις σήμερα: 4  
  
  
        
        





Νέο σχόλιο