Κότα στο λαχανόκηπο

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
  • 2 καρότα κομμένα ρε ροδέλες
  • 2 ντομάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ .σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 φλιτζ. και 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2 ποτήρια ζωμό ή νερό
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο.
  2. Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε τη μουστάρδα, το μέλι και τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλείφουμε το κοτόπουλο με το μείγμα.
  3. Σε κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο και το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά.
  4. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τις πιπεριές και τις ντομάτες μόλις αρχίσει να παίρνει απαλό χρώμα το κοτόπουλο. Αφήνουμε να σοταριστούν και τα λαχανικά για περίπου 10 λεπτά.
  5. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και το αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό (τόσο όσο να σκεπάσει τα ¾ του κοτόπουλου στην κατσαρόλα), τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  7. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο, περίπου 30 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C..
  8. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αγορά κοτόπουλου: Ελέγξτε προσεκτικά την ημερομηνία λήξης της συσκευασίας. Πιάστε την συσκευασία ώστε να διαπιστώσετε ότι το περιεχόμενο διατηρείται ψυχρό. Αφού...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Οι παλιές νοικοκυρές έβαζαν στα φαγητά κατσαρόλας και ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο για άρωμα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3073 Εμφανίσεις σήμερα: 1