Κοτόπουλο κοκκινιστό με λαχανικά

short url (for easy share)

No votes yet

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (1 1/2 κιλό περίπου)
  • 500γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε 4 κομμάτια
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζ. μαϊντανός
  • 500γρ. ντομάτα φρέσκια περασμένη από το μούλτι (2 φλιτζ.) ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κόψει). Το πλένουμε καλά με κρύο νερό και ξύδι. Αφήνουμε να στραγγίξει από το νερό.
  2. Σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα λαχανικά, τον πελτέ, τη ντομάτα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό.
  5. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για 1 ½ ώρα περίπου, με την κατσαρόλα να είναι σκεπασμένη.
  6. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  7. Σερβίρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με τα λαχανικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Αυτό το ήξερες

Αποφύγετε να αφήνετε τα ωμά πουλερικά εκτός ψυγείου για πάνω από 1 ώρα.
Όταν προκειται να βρασετε λαχανικα επιλεξτε να εχουν ίδιο μεγεθος για να βρασουν όλα σωστα. Αν αυτό δεν είναι εφικτο, κοψτε τα σε ισα μερη. 

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Μπορείτε να σερβίρετε το πιάτο με σκληρό τυρί , όπως στις μακαρονάδες.
Συνδυάζεται πολύ ωραία με αρωματικό ρύζι Basmati.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5351 Εμφανίσεις σήμερα: 0