Λαζάνια με κιμά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο λαζάνια
  • ½ φλιτζ. κεφαλοτύρι
  • 1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος και χοιρινός)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 600γρ. ντομάτες περασμένες από το μούλτι
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. φρέσκο βούτυρο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • ⅓ κ.γ. κανέλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σάλτσα μορνέι
cooklathina
Ποσότητα: 6 - 8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε σε κατσαρόλα τον κιμά. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει, όχι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα, για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα, κανέλα, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και λίγο νεράκι. Αφού πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για περίπου 25 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε το μισό κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. κι ανακατεύουμε. Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα μορνέι.
  2. Λαδώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές από την σάλτσα. Απλώνουμε λαζάνια, βάζουμε λίγη σάλτσα και κιμά. Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά ενώ προσέχουμε η τελευταία μας στρώση να είναι σάλτσα μορνέι και να φτάνει για να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και ρίχνουμε μικρά μικρά κομματάκια το φρέσκο βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..

Αυτό το ήξερες

Η λέξη λαζάνια (lasagna) προέρχεται από την ελληνική λέξη λάσανα που σήμαινε ένα δοχείο ή πιάτο στο οποίο έψηναν φαγητά. Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν αυτή τη λέξη και για φαγητά ψημένα σε αυτό...
Ο κιμάς μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου μόνο 1 μέρα και πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ.

Σχόλια

Από τον qupa την ημ/νία 01/27/2014 - 11:50
Χθες τα έκανα και γίνανε λουκούμι!!!! Καλή εβδομάδα σε όλους!

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 25720 Εμφανίσεις σήμερα: 1