Καλαμάρια γεμιστά

Υλικά συνταγής

  • 6 μεγάλα καλαμάρια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • ⅔ φλιτζ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • ½ φλιτζ. λευκό κρασί
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. άνηθος (ψιλοκομμένα φύλλα)
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια. Σε τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, το πράσο και το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό). Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και τα πλοκάμια.
  2. Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλό. Καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μόλις ρουφήξει σχεδόν όλο το ζουμί το ρύζι αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε με τον άνηθο.
  3. Γεμίζουμε τα καλαμάρια μας με το ρύζι και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα. Τα βάζουμε σε ταψάκι και τα περιχύνουμε με τη ντομάτα, τη ζάχαρη, 1 ποτήρι νερό και λίγο ελαιόλαδο επιπλέον.
  4. Ψήνουμε τα καλαμάρια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 20 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και άλλα 15 με 20 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε μέχρι να μείνουν με την σάλτσα τους τα καλαμάρια μας.
  5. Σερβίρουμε και σαν κυρίως αλλά και σαν ορεκτικό.

Αυτό το ήξερες;

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Μέτρια
Σκεύος: Ταψί, Τηγάνι
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 60 λεπτά
Ποσότητα για: 4-6 άτομα

Δες επίσης...

Ντομάτες και πιπεριές γεμιστές με καλαμαράκια

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Ψάρια και Θαλασσινά, Θαλασσινά, Κεφαλόποδα, Λαχανικά, Λαχανικά λαδερά
Δυσκολία: Μέτρια
Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 6 πιπεριές για γέμισμα 6 ντομάτες ώριμες 250-300γρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα (υπολογίζουμε 2 κ.σ. ρύζι για κάθε μέτριου...

Λιγκουίνι με θαλασσινά στο φούρνο

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Ψάρια και Θαλασσινά, Θαλασσινά, Κεφαλόποδα, Οστρακοειδή, Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Ζυμαρικά φούρνου
Δυσκολία: Μέτρια
Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 πακέτο λιγκουίνι (500γρ.) 750γρ. μύδια 500γρ. θράψαλα 350γρ. γαρίδες 1 μικρή κόκκινη καυτερή...

Αυθεντική παέλια

Κατηγορία: Ψάρια και Θαλασσινά, Θαλασσινά, Κεφαλόποδα, Ζυμαρικά και ρύζια, Ρύζι, Πιλάφι
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 400γρ. ρύζι μακρύκκοκο 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου 800γρ. κοτόπουλο μπούτι (χωρίς κόκκαλο) 2 κρεμμύδια...

Χταπόδι κρασάτο με πιλάφι

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Ψάρια και Θαλασσινά, Θαλασσινά, Κεφαλόποδα, Ζυμαρικά και ρύζια, Ρύζι, Πιλάφι
Δυσκολία: Μέτρια
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό χταπόδι 1 φλιτζ. ρύζι κίτρινο 500γρ. κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη...

Σουπιές με σπανάκι

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Ψάρια και Θαλασσινά, Θαλασσινά, Κεφαλόποδα
Δυσκολία: Μέτρια
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό σουπιές 1 κιλό σπανάκι 500γρ. κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 500γρ....

Χταπόδι με φαρφάλες

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Ψάρια και Θαλασσινά, Θαλασσινά, Κεφαλόποδα, Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Μακαρονάδες
Δυσκολία: Μέτρια
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό χταπόδι 500γρ. φαρφάλες 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 500γρ....