Καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (6 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. κοφτά μακαρόνια
  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ½ πράσο (το λευκό μέρος) ψιλοκομμένο
  • 500γρ. ντομάτες περασμένες στο μούλτι
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 5-6 κόκκοι πιπέρι
  • 1 κ.γ. βασιλικός αποξηραμένος ή ½ φλιτζ. βασιλικός ψιλοκομμένα φύλλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, το λεμόνι, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με βραστό νερό.
  3. Μόλις τα υλικά πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια, περίπου 20 με 25 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να βράσει και να είναι αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να ''κρατάει'' λίγο.. Σερβίρουμε προαιρετικά με μυρωδικά της αρεσκείας μας (μαϊντανό, βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος., δυόσμο).

Αυτό το ήξερες

Τα καλαμαράκια αποτελούν πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και Ω3 λιπαρών οξέων. Είναι πλούσια σε χαλκό, φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο και σίδηρο. Επίσης, η υψηλή κατανάλωση θαλασσινών θεωρείται πως...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 13555 Εμφανίσεις σήμερα: 1