Καλαμάρια ψητά στο φούρνο με αρωματικά και φρέσκο κρεμμυδάκι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (29 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 καλαμάρια (600γρ.)
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 10 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε ψιλές φετούλες
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1-2 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα χαράζουμε από την πάνω μεριά. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με τα μυρωδικά, το σκόρδο αλάτι και πιπέρι.
  2. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα καλαμάρια ολόκληρα στο τηγάνι και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα πυρέξ. Προσθέτουμε τα κομμένα ντοματίνια.
  3. Ψήνουμε στο γκριλ στους 220οC για 15-20 λεπτά σε μεσαίο ύψος. Ενδιάμεσα στο ψήσιμο, ραντίζουμε το καλαμάρι με τα υγρά του.
  4. Σερβίρουμε ζεστό με φρυγανισμένο ψωμί.

Αυτό το ήξερες

Τα καλαμαράκια αποτελούν πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και Ω3 λιπαρών οξέων. Είναι πλούσια σε χαλκό, φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο και σίδηρο. Επίσης, η υψηλή κατανάλωση θαλασσινών θεωρείται πως...
Όταν χρησιμοποιούμε δενδρολίβανο στο φαγητό, πρέπει να το προσθέτουμε από την αρχή. Τα κλαδάκια από δενρολίβανο μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν ξυλάκια για σουβλάκια και να περάσουμε κομμάτια κρέατος...
Στην αρχαία Ελλάδα ονομαζόταν άνηθον ή άνησον και χρησιμοποιούνταν ως πρόσθετο σε διάφορα κρασιά. Από τα άνθη του παρασκεύαζαν άρωμα, όπως επίσης με ανθισμένα κλαδιά άνηθου στεφάνωναν τους νικητές....

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 77444 Εμφανίσεις σήμερα: 19