Μπούτι χοιρινό με πορτοκάλι και πατάτες

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.6 (38 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για το χοιρινό μπούτι

  • 2 κιλά μπούτι χοιρινό ρολό
  • 1½ κιλό πατάτες
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη ή 1 κ.σ. αποξηραμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τη μαρινάδα

  • 2 πορτοκάλια (ο χυμός τους)
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2-3 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. κρασί λευκό
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε τα υλικά για τη μαρινάδα όλα μαζί και μαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. από βραδύς το μπούτι.
  2. Δεν πετάμε την μαρινάδα, αλλά στραγγίζουμε το μπούτι.
  3. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε λίγο ελαιόλαδο το μπούτι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές. Τοποθετούμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες σε γάστρα και από πάνω βάζουμε το μπούτι, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με την μαρινάδα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 2 ώρες και έπειτα ανοίγουμε τη γάστρα για να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
  4. Πριν το σερβίρισμα αφήνουμε λίγο το κρέας σκεπασμένο για 15 λεπτά περίπου και μετά το σερβίρουμε σε πιατέλα.

Αυτό το ήξερες

Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Το πορτοκάλι είναι ταυτισμένο με τη βιταμίνη C, ωστόσο περιέχει πλήθος ουσιών με αντιοξειδωτικές δράσεις. Έχει αποδειχθεί ότι το πορτοκάλι προστατεύει από την υπέρταση και τη χοληστερίνη, τονώνει το...

Σχόλια

Από τον Ralli Gewrgia την ημ/νία 12/22/2016 - 23:04
Θα εκτελεσω τη ωραια αυτη συνταγη
Από τον cooklila την ημ/νία 01/24/2017 - 22:48
Είμαστε σίγουροι για την επιτυχία της!!
Από τον Άντυ την ημ/νία 12/21/2017 - 09:16
Μπορώ να το φτιάξω σε ταψί και όχι σε γάστρα; Αν ναι, πόση ώρα περίπου πρέπει να το ψήσω;
Από τον cookefi την ημ/νία 12/21/2017 - 21:05
Καλησπέρα, μπορείτε να το φτιάξετε σε ταψί. Σκεπάστε το φαγητό με λαδόκολα και αλουμινόχαρτο και κλείστε το καλά. Συνεχίστε τη διαδικασία όπως θα κάνατε αν είχατε γάστρα. Καλές γιορτές!
Από τον chef-anonynous την ημ/νία 01/12/2020 - 11:37
κάωε οτι λέι η συνταγή για να σου βγει νοστιμο
Από τον Γεωργία την ημ/νία 12/28/2017 - 09:07
Καλημέρα χρόνια πολλά! Με πανσετα μπορώ να το φτιάξω;
Από τον chef-anonynous την ημ/νία 03/31/2020 - 00:39
Δεν βάζουμε καθολου νερο στη γαστρα?
Από τον Θεοδώρα την ημ/νία 03/31/2020 - 00:47
Δεν βάζουμε καθολου νερο?

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 103264 Εμφανίσεις σήμερα: 15