Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Μπούτι χοιρινό με πορτοκάλι και πατάτες
Υλικά συνταγής
για το χοιρινό μπούτι
- 2 κιλά μπούτι χοιρινό ρολό
- 1½ κιλό πατάτες
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
- 2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη ή 1 κ.σ. αποξηραμένη
- αλάτι
- πιπέρι
για τη μαρινάδα
- 2 πορτοκάλια (ο χυμός τους)
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 2-3 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. μέλι
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. κρασί λευκό
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Χτυπάμε τα υλικά για τη μαρινάδα όλα μαζί και μαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. από βραδύς το μπούτι.
- Δεν πετάμε την μαρινάδα, αλλά στραγγίζουμε το μπούτι.
- Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε λίγο ελαιόλαδο το μπούτι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές. Τοποθετούμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες σε γάστρα και από πάνω βάζουμε το μπούτι, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με την μαρινάδα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 2 ώρες και έπειτα ανοίγουμε τη γάστρα για να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
- Πριν το σερβίρισμα αφήνουμε λίγο το κρέας σκεπασμένο για 15 λεπτά περίπου και μετά το σερβίρουμε σε πιατέλα.
Αυτό το ήξερες
Το πορτοκάλι είναι ταυτισμένο με τη βιταμίνη C, ωστόσο περιέχει πλήθος ουσιών με αντιοξειδωτικές δράσεις. Έχει αποδειχθεί ότι το πορτοκάλι προστατεύει από την υπέρταση και τη χοληστερίνη, τονώνει το...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 103264
Εμφανίσεις σήμερα: 15
Νέο σχόλιο