Χιώτικες τηγανίτες

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 200γρ. γάλα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • μέλι για το πασπάλισμα
  • κανέλα για το πασπάλισμα
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Αφήνουμε το γάλα εκτός ψυγείου για να μην είναι πολύ κρύο. Ανακατεύουμε το αλεύρι, την ζάχαρη και το γάλα σιγά-σιγά. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  2. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, ρίχνουμε σε τηγάνι κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα, τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. οι τηγανίτες.
  3. Σερβίρουμε πασπαλίζονταςΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με μέλι και κανέλα.
Χίος
Νησιά βορείου αιγαίου

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 10648 Εμφανίσεις σήμερα: 0