Μυζηθροπιτάκια με μέλι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • 5 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φλιτζ. χλιαρό νερό
  • 1 σφηνοπότηρο ρακή
  • 2 σφηνοπότηρα ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)

για τη γέμιση

  • 1 κιλό μυζήθρα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 ½ φλιτζ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • μέλι για το γαρνίρισμα
cooklathina
Ποσότητα: 10 άτομα
Κρήτη (Γενικά)

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το αλεύρι. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια μας και να είναι μαλακή προς μέτρια.
  2. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα ενώ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Με πηρούνι διαλύουμε τη μυζήθραΤυρί από την επεξεργασία τυρογάλακτος. Χρησιμοποιείται για πίτες κυρίως. (αν είναι πολύ φρέσκια την αφήνουμε να στραγγίξει τα υγρά της για μια μέρα στο ψυγείο), προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε ώστε να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Ανοίγουμε το φύλλο λεπτό και κόβουμε στρόγγγυλα κομμάτια με διάμετρο περίπου 10 εκατοστά. Βάζουμε στη μισή πλευρά του φύλλου γέμιση και κλείνουμε με την άλλη πλευρά από πάνω. Με ένα πηρούνι δίνουμε σχήμα από ‘’πιέτες’’ στην άκρη του μισοφέγγαρου.
  4. Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και τηγανίζονται σε λίγο καυτό λάδι, ενώ ανακατεύονται διαρκώς. τα μυζηθροπιτάκια μας και από τις 2 πλευρές να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Μετά την πρώτη τηγανιά, χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία για να μην αρπάξουν τα επόμενα.
  5. Τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα, περιχύνοντάς τα με μέλι και πασπαλίζοντάς τα με λίγη κανέλα.
Γενικά
Κρήτη

Αυτό το ήξερες

Η μυζήθρα είναι παραδοσιακό είδος τυριού κι έχει διάφορες μορφές. Παρασκευάζεται από πρόβειο ή και κατσικίσιο γάλα. Η γεύση είναι συνήθως υφάλμυρη, μπορεί όμως ναι είναι και γλυκιά όπως αυτή της...
  Τα μυζηθροπιτάκια είναι είναι ένα πιάτο που λειτουργεί σαν επιδόρπιο για τους Κρητικούς. Σε συνδυασμό με τη ρακή αποτελούν τον ιδανικό τρόπο για να κλείσει κανείς ένα ωραίο γεύμα, καθώς...

Σχόλια

Από τον DEBY ILIA την ημ/νία 08/01/2013 - 19:42
ΤΑ ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΪΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ .ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ..ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 7945 Εμφανίσεις σήμερα: 0