Pancakes με πραλίνα φουντουκιού και κεράσια

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1¼ φλιτζ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι

για το σερβίρισμα

  • ΠραλίναΖάχαρη σε μορφή καραμέλας και ζεματισμένα αμύγδαλα τα οποία ανακατεύονται μεταξύ τους και αφήνωνται να κρυώσουν. Έπειτα σπάζονται σε κομμάτια ή θρυμματίζονται σε γουδί. Χρησιμοποιούνται για να δώσουν άρωμα και να γαρνίρουν παγωτά κρέμες κ.ά. φουντουκιού
  • κεράσια χωρίς το κουκούτσι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3-4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε ελαφρά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα. και το αλάτι.
  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και, στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια. Έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Προσθέστε τα υγρά συστατικά στο μίγμα αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη παχύρευστη αλλά πηχτή.
  4. Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε 2 κουταλιές από το μείγμα. Αν έχουμε μεγάλο τηγάνι τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. 2 τηγανίτες μαζί αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
  5. Μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά (θα ξεκολλάει από το τηγάνι και θα χρειαστεί περίπου 2 λεπτά) γυρνάμε την τηγανίτα με τη βοήθεια σπάτουλας. Συνεχίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά.
  6. Βγάζουμε τις τηγανίτες σε αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζουμε τη διαδικασία για τις υπόλοιπες προσθέτοντας ελαιόλαδο στο τηγάνι κάθε φορά.
  7. Αλείφουμε κάθε τηγανίτα με λίγη πραλίναΖάχαρη σε μορφή καραμέλας και ζεματισμένα αμύγδαλα τα οποία ανακατεύονται μεταξύ τους και αφήνωνται να κρυώσουν. Έπειτα σπάζονται σε κομμάτια ή θρυμματίζονται σε γουδί. Χρησιμοποιούνται για να δώσουν άρωμα και να γαρνίρουν παγωτά κρέμες κ.ά. και προσθέτουμε μερικά κεράσια κομμένα σε φέτες ή στη μέση.

Αυτό το ήξερες

Το κεράσι είναι ο καρπός της κερασιάς. Υπάρχουν τα γλυκά και τα ξινά κεράσια ή αλλιώς βύσσινα. Τα κεράσια είναι πλούσια σε σίδηρο και γι' αυτό το λόγο ενδύκνεινται στην αναιμία. Ακόμη έχουν υψηλή...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1577 Εμφανίσεις σήμερα: 1