Ελιόψωμο με μυζήθρα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 2 φλιτζ. μυζήθρα σπασμένη με το χέρι
  • 2 φλιτζ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε λεκανάκι το αλεύρι. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε εναλλάξ με το γάλα και το σπορέλαιο στο αλεύρι. Ζυμώνουμε.
  2. Προσθέτουμε την μυζήθραΤυρί από την επεξεργασία τυρογάλακτος. Χρησιμοποιείται για πίτες κυρίως., τις ελιές, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε ένα μικρό ταψάκι. Βάζουμε μέσα τη ζύμη.
  3. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα μέχρι να ψηθεί και να φουσκώσει.

Αυτό το ήξερες

Οι ελιές είναι πολύ χρήσιμες για τη διατροφή μας και δεν είναι τόσο επικίνδυνες σε θερμίδες όπως πιστεύουν μερικοί. 5 μικρές ελιές ή 3 μεγάλες μας δίνουν μόλις 45 θερμίδες. Οι ελιές δρουν ευεργετικά...
Η μυζήθρα είναι παραδοσιακό είδος τυριού κι έχει διάφορες μορφές. Παρασκευάζεται από πρόβειο ή και κατσικίσιο γάλα. Η γεύση είναι συνήθως υφάλμυρη, μπορεί όμως ναι είναι και γλυκιά όπως αυτή της...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2991 Εμφανίσεις σήμερα: 0