Εύκολο τυρόψωμο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.6 (10 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 φλιτζ. φέτα σπασμένη με το χέρι
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε λεκανάκι το αλεύρι και το μπέικιν. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε εναλλάξ με το γάλα και το σπορέλαιο στο αλεύρι. Ζυμώνουμε.
  2. Προσθέτουμε την φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή., το πιπέρι και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε ένα μικρό ταψάκι. Βάζουμε μέσα τη ζύμη και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με σουσάμι.
  3. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα μέχρι να ψηθεί και να φουσκώσει.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 30264 Εμφανίσεις σήμερα: 1