Σφολιατίνια με παπαρουνόσπορο και κεφαλοτύρι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι
  • 1 αυγό για το άλειμμα
  • παπαρουνόσπορος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 20-25 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200oC στον αέρα ή στο κάτω με αέρα.
  2. Ανοίγουμε τη σφολιάτα και απλώνουμε στη μισή πλευρά κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα.. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με πιπέρι. Κλείνουμε από πάνω το κεφαλοτύρι με το μισό φύλλο που αφήσαμε χωρίς κεφαλοτύρι και με πλάστη βοηθάμε να ενσωματωθούν τα υλικά και να κολλήσουν οι δύο πλευρές.
  3. Αλείφουμε με το αυγό (αφού το χτυπήσουμε ελαφρά) και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με παπαρουνόσπορο. Αλείφουμε και την άλλη πλευρά και πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο. Κόβουμε σε λωρίδες 2 εκατοστά πάχος. Στριφογυρίζουμε κάθε λωρίδα και βάζουμε στο ταψί με την λαδόκολλα. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. τα σφολιατίνια. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα σερβίρουμε.

Το βίντεο της συνταγής

Αυτό το ήξερες

Ψωμί με παπαρουνόσπορο έτρωγαν από την αρχαιότητα οι Έλληνες. Σύμφωνα με την μυθολογία, "η παπαρούνα η ροιάς", γνωστή στην Κρήτη και ως κουτσουνάδα, σχετίζεται με θεά Δήμητρα, τη θεά της γονιμότητας...
Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...

Σχόλια

Από τον chef-anonynous την ημ/νία 05/07/2017 - 13:18
τελειο

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4316 Εμφανίσεις σήμερα: 5