Σπαγγετόνι με ντομάτα και μπέικον

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά

  • 500γρ. σπαγγετόνι ή άλλα μακριά ζυμαρικά
  • 5 λίτρα νερό ή ζωμόςΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά.
  • αλάτι

για τη σάλτσα

  • 4 ώριμες ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
  • 6 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 4 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένα φύλλα
  • 1 κ.γ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., προσθέτουμε το αλάτι και τα σπαγγετόνι και ανακατεύουμε.
  2. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας όμως 1 ποτήρι από το νερό τους 1 λεπτό πριν τον αναγραφόμενο στην συσκευασία χρόνο βρασμού (να είναι αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να ''κρατάει'' λίγο.).
  3. Ετοιμάζουμε την σάλτσα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το μπέικον και την πιπεριά. Μόλις πάρει χρώμα το μπέικον προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ένα λεπτό και προσθέτουμε την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Μόλις αρχίσει η σάλτσα να δένει, προσθέτουμε τα σπαγγετόνι, το βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. και το νερό που έχουμε κρατήσει στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
  5. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη E και βιταμίνες του συμπλέγματος B, φολικό οξύ και φλαβονοειδείς ουσίες...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4260 Εμφανίσεις σήμερα: 3