Μακαρόνια κοφτά στο πήλινο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά

  • 500γρ. μακαρόνια κοφτά
  • 5 λίτρα νερό
  • 50γρ. αλάτι

για τη σάλτσα

  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 4 ντομάτες ζουμερές κομμένες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 100γρ. φέτα τριμμένη
  • 5 φέτες μπέικον (προαιρετικά)
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 φέτες γκούντα ή έμενταλ
  • 1 κ.γ. κόκκινη πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  2. Στραγγίζουμε 2 λεπτά νωρίτερα από τον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως 1 ποτήρι από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά.
  3. Σε μπολ αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις φέτες γκούντα. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τα υλικά στο μπολ και τα μοιράζουμε σε τέσσερα πήλινα ατομικά σκεύη. Μοιράζουμε το νερό ισόποσα στα 4 σκεύη και καλύπτουμε με κάθε σκεύος με μια φέτα γκούντα ή ένταμ.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να λιώσει το τυρί από πάνω.

Αυτό το ήξερες

Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
Η ντομάτα καλλιεργήθηκε συστηματικά για πρώτη φορά στο Περού. Ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα "χρυσό μήλο"!
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του world pasta organization, οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως, ακολουθουν οι Τυνήσιοι και η Βενεζουέλα και τέταρτοι οι Έλληνες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 7588 Εμφανίσεις σήμερα: 4