Ασβέστιο περιέχουν κυρίως τα μικρά ψάρια που τρώγονται με τα κόκαλα, ενώ ο ψευδάργυρος που περιέχουν γενικά τα ψάρια βοηθάει στην ενίσχυση της μνήμης και στη συγκέντρωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το...
  Σαφρίδια (ή σαβρίδια) ψητά
Υλικά συνταγής
- 4 σαβρίδια των 250γρ. – 300γρ.
 - ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα ψάρια
 - αλάτι
 - πιπέρι
 
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
  'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σαβρίδια.
 - Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ.
 - ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι και λαδώνουμε το ψάρι.
 - Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί (αν δεν έχουμε λαδόκολλα, απευθείας στο ταψί με λαδάκι) τα ψάρια και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα.
 - Μόλις πάρουν λίγο χρώμα (περίπου 5-7 λεπτά), τα γυρίζουμε πλευρά. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ψηθούν και από αυτήν την πλευρά.
 - Σερβίρουμε με σάλτσα λαδολέμονο.
 
Αυτό το ήξερες
Τα φρέσκα ψάρια το καλύτερο είναι να καταναλωθούν άμεσα απο την στιγμή που θα αγορασθούν. Αν είναι αναγκαστική η αποθήκευση τους τότε μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο σε χαμηλή θερμοκρασία και για 1...
  Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Σερβίρουμε με σάλτσα λαδολέμονο για όποιον θέλει.
  Σχόλια
    Εμφανίσεις συνταγής: 34434 
Εμφανίσεις σήμερα: 2  
  
  
        
        





Νέο σχόλιο